Kármentesítés és barna mezős beruházások

Az újonnan vásárolt területek, az új beruházások mindig tartogathatnak meglepetéseket, ezért érdemes környezetvédelmi felülvizsgálatot végeztetni. Cégünk elvégzi a szennyezett területen a kárfelmérést, a laborvizsgálatokat, leveszi a hatósági egyeztetések és engedélyeztetések terhét a megbízóról, és megszünteti a terület szennyezettségét.

A „barnamezők” többségében lepusztult állapotú, jellemzően szennyezéssel terhelt, használaton kívüli területek (pl.: egykori iparterületek, vasútterületek, felhagyott katonai telepek, laktanyák). A nemzeti és uniós forrásokból is támogatott beruházások ezeknek a kármentesítését, infrastrukturális fejlesztését és újrahasznosítását célozzák meg. A környezeti károk feltárásában, a felszín alatti vizek és a talaj szennyezettségének vizsgálatában, a hátrahagyott veszélyes hulladékok elszállításában, a régi épületek lebontásában és a törmelék elszállításában a Saubermacher a megfelelő partner.

A kármentesítés során a veszélyes hulladék egy része lerakóba kerül, a kitermelt szennyezett földet pedig biodegradációs technológiával kezeljük.

Kármentesítés és barna mezős beruházások

altlastensanierung

altlastensanierung